Rudá galerie

Kniha Rudá galerie od Tiffany Reisz vyšla v letošním roce pod nakladatelstvím Beta Dobrovský.


Hlavní hrdinka Mona Lisa St. Jamesová slíbila matce, že udělá cokoliv, aby zachránila její uměleckou galerii. Bohužel to vypadá, že jí bude muset prodat, protože na její provoz nemá peníze. Právě v ten okamžik se v galerii objeví tajemný Malcom, který Moně nabídne výjimečná umělecká díla za to, že se mu podvolí na dobu jednoho roku.

„Kurvy jsou jediné ženy, které znají svou vlastní cenu.“ – Malcolm

Upřímně, na začátku jsem vůbec nevěděla, co ke knize napsat. Soudě dle oficiální anotace mi bylo jasné, že se jedná o erotickou literatura, to bylo dozajisté splněno. Ale knížka byla regulérní porno, a to ještě ne jen tak obyčejné, ale minimálně … zvláštní.

„Mozek je orgán těla. Jestli vás využiji pro váš mozek, nebo pro vaši kundu, tak vás pořád využívám pro nějaký orgán vašeho těla.“ - Malcolm

Samotný děj, nebo chcete-li příběh, by se dal shrnout všeho všudy do 20 stránek. Zbytek už je jen a pouze popis různých sexuálních scén. A ti ne jen tak ledajakých scén – občas to může být na někoho až dost.

„Žena nemůže prodávat svoje tělo bez zákazníků, kteří by je kupovali.“  - Mona

Zase na druhou stranu, abych knížce úplně nekřivdila. Dokonce jsem se u ní i trošku vzdělala. Výtvarné umění mi moc blízké není, takže jsem vlastně žádný z knížkou zmíněných obrazů neznala.  Všechny jsem si tedy našla, abych věděla, o čem je řeč.

„Nic není tak, jak to na první pohled vypadá.“ – Mona

V bodovém ohodnocení dávám navíc jeden bod za závěr, protože ten mě opravdu překvapil. Čekala jsem různá rozuzlení, ale tohle ne.

Moje hodnocení:
4/10

Komentáře