Dívka, která si říkala Tuesday

Detektivní thriller Dívka, která si říkala Tuesday od autora Stephena Williamse vyšel v roce 2016 u nakladatelství Domino.

Hlavní hrdinkou knížky je Tuesday, která již v životě nemá co ztratit, a tak se rozhodla alespoň pomstít a jde na to brutálně. Pátrá po ní inspektor Loss se seržantkou Staneovou. Inspektoru Lossovi před třemi lety zemřela dcera a její vražda nebyla nikdy objasněna. A právě teď se zdá, že zlom ve vyšetřování může přinést právě Tuesday.

„Život s černou dírou v duši není žádný život – nepropouští nic ven, ale dovnitř všechno. Je to jen nádoba bolesti.“ – Tuesday

Prozatím jsem si pro recenze vybírala knížky, které se mi líbily, a chtěla jsem vám je doporučit. To o této knížce rozhodně říct nemůžu. Knížku jsem si vybrala kvůli knižní výzvě, která probíhá na stránkách Databáze knih. Úkolem bylo přečíst knížku, která má v názvu den v týdnu. Volba tedy v mém případě padla na Dívku, která si říkala Tuesday. A bohužel musím říct, že moc šťastná volba to nebyla.

„Když furt jen kopete lidi do prdele, jednou někdo nakope vás.“ – Tuesday

Mám ráda příběhy, které jsou uvěřitelné anebo to musí být fantazy – prostě příběh, od kterého realitu vůbec nečekám. Od thrilleru nebo detektivky ale alespoň základní dávku uvěřitelnosti a reality očekávám. Bohužel v tomhle případě jsem nedostala nic, čemu bych mohla věřit.

„Snažím se tvořit otázky s pomocí lží. Ne odpovědi s pomocí pravd.“ - Pětka

To jako opravdu malá sedmnáctiletá holka srazí na kolena celou londýnskou mafii a zažehne vzporu města? A ještě si u toho počíná jako Chuck Norris… Tohle u mě neprošlo.

„To, co se považuje za vědomosti nebo dějiny, funguje jen v případě, že s tím všichni souhlasí. Jsou to tvrzení, ne fakta.“ – Pětka

Ale abych jenom nekritizovala. Knížka se dobře četla. Díky krátkým kapitolám se děj rychle posouval a celkem příjemně plynul.

Moje hodnocení:
4/10

Komentáře